Roberta Gadomski, primul fotograf de nou-nascut in Romania

Am inceput sa invat fotografie in 1979, la doar 4 ani, dar deja aveam la dispozitie tot echipamentul necesar, chiar si un laborator foto amenajat in baia de serviciu. 
In 2005, pasiunea de a fotografia a devenit meserie. Spun meserie pentru ca totul era legal, nu un „ciubuc de week-end”.  Am trecut prin aproape toate tipurile de fotografie, dar cel mai mult m-a atras fotografia de nou-nascut. La acel moment, fotografia de nou-nascut, asa cum este cunoscuta astazi, nu exista. Am fost pionier in acest domeniu si a fost foarte dificil, pe vremea aceea erau extrem de putine resurse.  Nu erau accesorii, workshop-uri, asa ca am invatat cum e mai greu – gresind. Toate eforturile mele s-au concretizat in mai 2011, cand am reusit primul „Frog Pose” – posing-ul cel mai dificil, fotografia a fost premiata in cadrul unui concurs foto la sectiunea portret si a fost expusa la Festivalului International de Arta Fotografica – Cluj, 2011.

In 2014 am sustinut primul workshop pentru fotografia de nou-nascut din Romania.

shutterstock_1674659

Ce spun altii despre mine:

Andrei Radut

I have known Roberta for over 5 years and in this time she has proven herself to be an outstanding photographer. Roberta’s fine art sensibility and sharp eye for design and composition designates her as a “stand out” creator. Roberta’s works are in private events as well as corporate ones. She has received recognition from peers and successfully competing against artists from many different cities. Her well received photography has been published in photography periodicals, magazines and books. Roberta is a prolific artist with tremendous drive and ambition, her incredible insight coupled with an uncanny ability to understand her client’s needs makes her a much sought after professional photographer and designer with an impeccable reputation. Roberta is an outstanding photographer and would be great asset for any collaboration. She has ‘the eye to see an image’ in her head and then to capture it. I truly believe the really good photos in the world „Have that Eye” and see things differently that most others. I look forward to seeing more of her work in the future and perhaps there will be a project in the future where I can call on Roberta’s expertise. I am a big fan of Roberta and her work, especially for her new project: “Newborn photography”. Roberta is a very special photographer! She sees things that others do not, and captures them and I would highly recommend Roberta’s services. All the best! (October 12, 2015)

Bogdan Comanescu

Iti multumesc Roberta Gadomski pentru una dintre cele mai frumoase poze portret pe care le am! Sunt foarte incantat de pozele facute de tine si cred ca esti cea mai tare din Romania pe portrete. In plus, cand am o stare proasta, intru pe site-ul  tau si ma uit la pozele cu copii.  Este locul meu de refugiu!

Alexandra Antemia Badulescu

Un om cu un talent deosebit si o inima mare…Roberta Gadomski! Arta fotografiei o puteti gasi aici! Recomand cu drag!

Maria Luisa

Amazing photographer with a lot of love for her work!

BySergio

Povestea Robertei este unica de la cum a ajuns fotograf pana la cel mai important – cum a ajuns mama. In ochii unei mame fotograf (care a platit un pret mare fizic si emotional sa isi aduca fetita pe lume) fiecare bebelus are o insemnatate aparte si este surprins din punctul de vedere al celei mai mari binecuvantari trimise pe lume !!!

Patricia Rotaru

O experienta pe care fiecare proaspat parinte trebuie sa o traiasca macar o data in viata. FotoGRafica (Roberta) este omul potrivit pe mana caruia sa va incredintati amintirile, caci are enorm de multa rabdare, caldura, blandete si pasiune pentru ceea ce face, iar asta se reflecta in munca ei.

Andreea Pulverea

Recomand din toata inima. Roberta este o persoana foarte creativa si pasionata de ceea ce face. Nu mai spun de rabdarea de care a dat dovada. Prima sesiune foto din viata Antoniei a fost perfecta…pacat ca avem doar 5 stele la dispozitie

Liudmyla Chiţescu

Amazing photographer! There is a huge wish to come for photosessions again and again in the future Great,talented job.

IuliaDespre workshopul de fotografie de nou-nascuti cu Roberta (Enache) Gadomski

Roberta este o fiinta incantatoare. Ne-a primit intr-un cadru informal, la o masa rotunda, astfel incat sa ne simtim in largul nostru si ea de asemenea sa ni se poata adresa cald si autentic, fara un text invatat pe dinafara sau mai rau, cum am mai vazut la fotografi/speakeri/educatori/ pe stilul american, cu citate. […] Pentru ca Roberta nu este deloc asa. Ea a pus pe masa, la propriu si la figurat, tot ceea ce stie si a considerat relevant pentru tema propusa. Ne-a vorbit despre ea, cum a devenit fotograf, ne-a vorbit despre sedintele ei de fotogafia de nou-nascut, unde noi am adresat foarte multe intrebari si a reiesit o conversatie foarte organica si constructiva din care am invatat foarte multe. […] Lucrul cel mai important pe care l-am invatat de la Roberta, atat ca om, cat si ca profestionist este sa fii integru si respectuos, cu tine, cu munca, cu clientii. Ea este un profesionist desavarsit. […] Nu se compara experienta unui atelier cu ceea ce urmaresti pe diferite clipuri pe net, unde totul pare atat de usor, lucru care te poate determina sa pierzi din vedere aspecte importante, cum ar fi unghiurile din care fotografiezi, detalii de pozitie si alte o gramada de lucruri. Inca o data Roberta ne-a demonstrat profesionalismul ei, prin felul in care a tratat toata situatia, nu a fortat nimic, totul a decurs organic si copilasii nu au avut de suferit, iar noi am invatat de la lumini, setari, pozitii, decor, mai mult decat am facut-o in ore, zile petrecute pe youtube sau citind articole.[…] Ultima parte, cea cu editarea a fost de asemenea plina de informatii. Imaginile au reiesit foarte bine din camera si Roberta si-a dovedit talentul artistic prin ajustarile delicate si estetice. […] A fost un workshop de la care am plecat incarcata de incredere, motivatie si optimism.  Multumesc Roberta pentru aceasta experienta grozava! 🙂

shutterstock_1674659